3 spørgsmål til eksperten

For at camouflere røde ujævnheder anbefaler jeg mine patienter at bruge medicinsk makeup.

Img_For at camouflere røde ujævnheder anbefaler jeg mine patienter at bruge medicinsk makeup.

Der findes i dag effektive metoder til behandling af rosacea og acne, men behandlingen efterlader ofte røde områder og ar. Patienter ønsker ofte at skjule disse ujævnheder, f.eks. under en igangværende behandling. Hvordan gør man det? Få svar fra en dermatolog.

1. Er camouflage noget, du bruger som en del af den dermatologiske behandling?

Jeg foretrækker at kalde det "makeup" i stedet for "camouflage".

Der er i virkeligheden tale om medicinsk makeup. For blot nogle år siden var makeup ikke noget, som blev anbefalet af dermatologer. I dag har vi forstået, at makeup forbedrer patienternes livskvalitet. Der findes produkter på markedet som hverken indeholder parfume eller konserveringsmidler og er non-comedogene og de øger derfor ikke risikoen for irritation eller sensitivitet. Jeg anbefaler mine patienter at bruge medicinsk makeup.

2. Hvilket råd giver du dem?

Før du lægger makeup, skal du altid starte med en god fugtcreme

Derefter skal du bruge en korrigerende foundation med en farve, som er tæt på hudens egen farve. Den skal påføres i små mængder og forsigtigt fordeles i hele ansigtet. Til udligning af røde toner kan du bruge en meget lille mængde concealer under laget af foundation. Til rødmen kan du bruge en grøn farve, som er komplementærfarven til rød, og til hud med meget mørk pigment kan du bruge en gul farve.

3. Hvordan diskuterer du generelt medicinsk makeup med dine patienter?

Jeg diskuterer altid medicinsk makeup med mine patienter efter en laserbehandling, hvis de f.eks. har ar efter acne.

Jeg forsikrer patienterne om, at der ikke er nogen risiko for forværring. Jeg beder dem om at teste produkternes konsistens. Jeg tilbyder dem at demonstrere resultatet på en rød plet. Patienterne er altid overrasket over resultatet! Derefter viser jeg dem de grundlæggende teknikker til påføring af medicinsk makeup, som er både hurtig og enkel at påføre.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler