3 spørgsmål til eksperten

Til meget mørke rande under øjnene bruger jeg en gul concealer

Img_Til meget mørke rande under øjnene bruger jeg en gul concealer

Mørke rande under øjnene kan skyldes øget pigmentering (brune rande) eller det underliggende vaskulære netværk (blålige rande). De får ansigtet til at se træt ud og er ofte uønskede. Hvordan korrigerer du dem? Gode råd fra en dermatolog.

1. Hvad er principperne for makeup til dækning af mørke rande under øjnene?

Du arbejder i et område, som er tæt på øjet, så der er øget risiko for irritation eller allergiske reaktioner.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på dette, når du vælger makeup og produkter til at fjerne makeup. Mørke rande er ofte ledsaget af en fordybning, som understreger de mørke skygger. Makeup bruges til at korrigere de mørke rande eller til at gøre området lysere. Det ultimative mål er at fremhæve øjnene, særligt hvis der også anvendes øjenmakeup (på øjenbryn, øjenlåg og vipper).

2. Har du et godt råd om, hvordan du bedst dækker mørke rande under øjnene med makeup?

En korrigerende foundation med et højt pigmentindhold er som regel tilstrækkelig til at dække rande under øjnene helt.

Jeg bruger en nuance, som er lysere end ansigtet, til at gøre området lysere. Til meget mørke rande under øjnene bruger jeg en gul concealer under foundation. Den udligner pigmentfarven på gylden hud eller ved blålige nuancer. Til hvid hud bruger jeg en lys beige concealer.

3. Er det muligt at korrigere andet med de samme principper?

Helt sikkert. Til udligning af blålige nuancer bruger vi en gul farve, som er komplementærfarven til blå.

Udligning vil sige at få hudens blå skær til at forsvinde. Formålet er ikke at tilføre huden et gult skær. Ud over mørke rande kan du bruge den gule farve til at korrigere blå mærker eller fremtrædende blodårer på benene. På gylden hud kan du også bruge den gule farve til at udligne rødme i forbindelse med rosacea eller angioma.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler