Gyldne regler

Fem trin til pleje af dit hår

Img_Fem trin til pleje af dit hår

Hvis du vil bevare et smukt, sundt hår, er det vigtigt, at du følger en god, daglig hårplejerutine. Dit hår og din hovedbund har brug for særlig mild pleje!

Rule 1

Den rette temperatur

Når du vasker hår, skal du sikre, at vandet har den rette temperatur. Det skal være lunkent, så det ikke er for hårdt ved hovedbunden. Det er også vigtigt, at du skyller håret grundigt efter vask, så der ikke efterlades rester af shampoo eller andre hårplejeprodukter.

Rule 2

Ekstra milde hårplejeprodukter!

Styling af hår ved høj varme og hårvask med skrappe shampooprodukter skader håret og gør det skrøbeligt. Brug en mild shampoo, som ikke irriterer hovedbunden, og føntør kun håret på det laveste varmetrin.

?????????????

Lad håret ånde!

Håret har brug for at ånde. Undlad at have det i en stram hestehale i mange timer i træk, lad i stedet håret hænge løst et stykke tid, og sæt det derefter op. Undlad at bære styrthjelm, kasket eller hat i længere perioder ad gangen.

Rule 4

Massér hovedbunden

Massage er ikke kun noget, som er godt for kroppen, det kan også være ekstremt gavnligt for håret. Massér hovedbunden i 2-3 minutter uden at gnide for hårdt, hver gang du vasker hår. Det stimulerer blodcirkulationen og får hovedbunden til at slappe af.

Rule 5

Undgå stress!

At pleje dit hår er lig med at pleje dig selv! En varieret kost, jævnlig motion og rigelig søvn er forudsætninger for et smukt hår. Gør hverdagen mindre stressende med eksempelvis yoga og afspænding.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler