3 spørgsmål til eksperten

Jeg anbefaler en langvarig behandling for at stabilisere udbruddene af skæleksem.

Img_Jeg anbefaler en langvarig behandling for at stabilisere udbruddene af skæleksem.

Skæleksem er en almindelig sygdom, der optræder i talgrige områder: rundt om næse, mund, øjenbryn, hårgrænsen og på brystet. Gærsvampen Pityrosporum Ovale er årsag til inflammationen. Hvordan kan dette afhjælpes? En dermatolog giver gode råd

Hvordan påvirker skæleksemen de patienter, der kommer til din praksis?

Den rammer voksne patienter, mest mænd.

Den viser sig som pletter af rød, skællende hud i ansigtet, omkring næsefløjene og over øjenbrynene. I hovedbunden ses klistrede flager i kanterne af håret, og der er sommetider en rund, skællende plet midt på brystet. Huden i ansigtet bliver nemt irriteret og hovedbunden klør. Problemet med pletterne blusser op fra tid til anden, ofte i perioder med træthed og stress.

Anbefaler du specifikke dermokosmetiske produkter?

Huden hos patienter, der lider af skæleksem, irriteres nemt blot ved vask af ansigtet.

Jeg anbefaler milde renseprodukter (3i1 rensepleje eller renselotion), men aldrig sæbe, da det forværrer irritationen. Fugtgivende cremer tåles ikke altid så godt. Hvis huden føles stram, har den dog brug for at få tilført fugt. Jeg vælger dermokosmetiske produkter med høj tolerance, der indeholder aktive stoffer, der modvirker skæleksem.

Findes der medicinske behandlinger?

Undgå så vidt muligt topiske kortikosteroider.

Om end de virker, så kan de danne små læsioner, der ligner akne i områder, som er rige på talgkirtler. Hvis de bruges for hyppigt, kan de også føre til rosacea. Jeg ordinerer lægemidler til behandling af svampeinfektioner (med ketoconazol eller ciclopiroxolamin), der virker på Pityrosporum Ovale. Lokale, litiumbaserede behandlinger er effektive. Jeg anbefaler en langvarig behandling for at stabilisere udbruddene.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler