Ud af isolationen

Dermatologer står klar til at hjælpe familier
Den største udfordring ved den første konsultation med dermatologen ligger i beskrivelsen af symptomerne med henblik på diagnosticering af atopien og finde den rette behandling, men det er ikke det hele. Eksem er en sygdom, der ofte isolerer patienter og bekymrer familier. Hold dig ikke tilbage, når du skal beskrive, hvordan du lever med sygdommen hver dag - intensiteten af kløen, smerte, søvnløshed, manglende selvværd, angst, problemer med at behandle de berørte områder, skolen, familielivet osv.
Når børn er gamle nok til at udtrykke sig, kan de også fortælle, hvordan de føler - udover beskrivelsen af symptomerne på huden.

Støtten til familienetværk
Hver sag er unik, og dermatologerne tilbyder en mulighed for en skræddersyet behandling af sygdommen.
Når først diagnosen først er blevet stillet, og hvis eksemen påvirker familiens liv, kan støtten fra andre forældre hjælpe dem, der er berørt, til at føle sig mindre alene. Det kan være en stor trøst at dele din erfaring med dem, der har eller har haft samme oplevelse. Det kan hjælpe forældre med at føle sig mindre skyldige og vælge nye vaner, der har gavnet andre (kolde cremer, at tørre tøj indendørs i perioder med meget pollen, smøre creme på kløende områder flere gange om dagen, hydroteraputisk behandling osv.). Forældre har også mulighed for at snakke om sygdommen med nære venner og i sociale netværk.