Gyldne regler

10 gode råd til, hvordan du lægger en makeup, der holder

Img_10 gode råd til, hvordan du lægger en makeup, der holder

At lægge makeup er ikke bare noget, du gør, særligt ikke, hvis du har sensitiv hud. Her er nogle gode råd til, hvordan du lægger vellykket makeup.

Rule 1

Rens huden systematisk

Hvis du vil give makeuppen den perfekte finish, forudsætter det, at du har renset ansigtet grundigt. Huden tiltrækker støv i løbet af dagen, som forhindrer den i at ånde og makeuppen i at holde. Brug et eksfolierende renseprodukt, som renser og blødgører huden, højst en gang om ugen.

Rule 2

Brug en fugtgivende creme under makeuppen

Vellykket makeup starter med fugttilførsel. Fugtunderlaget gør foundation mere jævnt og strålende. Vælg et hudplejeprodukt, som passer til din særlige hudtype: tør, kombineret, fedtet, anti-age osv.

Rule 3

Dæk ujævnheder med concealer

Dæk ujævnheder med en farvet concealer. Grøn udligner rødme, f.eks. ved rosacea, nye ar, synlige blodkar eller rødme efter laserbehandlinger. Gul udligner blålige rande under øjnene, åreknuder eller blå mærker efter kirurgiske indgreb.

Rule 4

Korriger din hudfarve

Start med at duppe foundation på følgende fire steder: panden, kindbenene, næseryggen og hagen. Fordel derefter foundation på samme måde som en creme. Påføringsteknikken er den samme, uanset hvilken type foundation du vælger: cremet, flydende eller kompakt. Påfør med en børste, og udglat med fingrene for at opnå et naturligt look.

Rule 5

Få makeuppen til at holde

Afslut med et lag pudder, som holder på concealer- og foundation og dækker områder, der har tendens til at skinne, f.eks. panden, hagen og siderne af næsen. Du kan få makeuppen til at holde endnu længere ved at spraye ansigtet med kildevandspray. Hold sprayen 30 cm fra ansigtet.

Rule 6

Fremhæv ansigtets konturer med rouge

Dette trin giver ansigtet en sund glød. Læg rouge på den øverste del af kindbenet for at give ekstra glød og mere levende udfarve.

Rule 7

Fremhæv øjnene

Fremhæv øjnene med lette farver, som fanger lyset, på den inderste, nederste del af øjenlåget. Brug mere intense nuancer i det yderste hjørne af øjet for at opnå et sofistikeret, dragende udtryk. Fuldend makeuppen ved at fremhæve vipperne med mascara.

Rule 8

Fremhæv dit smil

Start med at optegne læbekonturen med en læbeblyant, så læbernes facon fremhæves. Læbeblyanten forhindrer læbestiften i at løbe ud og får den til at holde længere. Vælg en nuance, som minder om farven på læbestiften. Smør læbestift på fra midten af læberne ud mod hjørnerne. Slut med et lag lipgloss for at give læberne ekstra glans.

Rule 9

Rengør dine børster

Hvis du bruger børster, når du lægger makeup, er det vigtigt at rengøre dem mindst en gang om måneden med et velegnet rensemiddel. Dette minimerer risikoen for allergi og forlænger børsternes levetid.

Rule 10

Fjern makeup hver aften

Det er afgørende, at du renser ansigtet grundigt for makeuprester og ophobede urenheder hver aften, så huden kan ånde. Til sensitiv hud anbefales det at bruge rensemælk eller skintonic.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler