TEENAGERE MED TENDENS TIL AKNE

Article Read Duration 3 min læsning

HVAD KAN MAN GØRE VED DET?

Uren hud med tendens til akne i teenagealderen er ofte forårsaget af hormonelle ændringer, der opstår i puberteten, som gør huden mere fedtet. I de fleste tilfælde kan den rigtige hudpleje være løsningen, men i svære tilfælde kan det være nødvendigt at se en læge eller dermatolog for behandling og vejledning.


•Følg en hudplejerutine tilpasset fedtet og uren hud med tendens til akne.
• I svære tilfælde af uren hud og akne kan din læge eller dermatolog hjælpe med behandling og vejledning
• Hvis man oplever svær akne, kan man måske få ordineret antibiotika eller isotretinoin
• Nøglen til succes er at holde sig til sin daglige hudplejerutine og/eller den ordinerede behandling

HVAD ER ÅRSAGEN TIL AKNE I TEENAGEALDEREN?

De fleste teenagere oplever at få uren hud og akne i puberteten. Men hvad er årsagen til akne i teenageårene? Det skyldes ofte de hormonelle ændringer, som kroppen gennemgår i puberteten.

I puberteten begynder vores kønsorganer at producere forskellige hormoner. En gruppe hormoner kaldes androgener, og dets mest kendte hormon er testosteron. Androgener påvirker kroppen på mange måder: Hos både drenge og piger stimulerer de væksten af kropshår samt øger muskel- og knoglemassen. Hos drenge får det høje niveau af androgener også stemmen til at gå i overgang og ansigtsbehåringen til at vokse ud.

Androgenerne påvirker også huden ved at kommunikere til talgkirtlerne, som begynder at producere mere olie i form af talg (også kaldet sebum). Som et resultat heraf bliver ansigtet og ofte ryggen i puberteten mere fedtet, og hudens porer tilstoppes med en blanding af talg og døde hudceller. Herfra kan der opstå forskellige typer af uren hud, lige fra hudorme til bumser og i svære tilfælde også cyster.

Klik HER for mere information om fedtet hud, tendens til akne og forskellige typer bumser.

HVILKEN SLAGS BEHANDLINGER FINDES DER TIL AKNE HOS TEENAGERE?

I de fleste tilfælde kan den rigtige hudpleje være løsningen til uren hud og hud med tendens til akne. I svære tilfælde af akne kan det dog være nødvendigt at se en læge eller dermatolog for behandling og vejledning. De kan ordinere lokale retinoider, såsom adapalen for at reducere dannelsen af hudorme. For at gribe ind overfor nogle af de mikrober, der er ansvarlige for betændte bumser, kan læger ordinere benzoylperoxid. I mere alvorlige tilfælde kan de ordinere antibiotika, såsom doxycyclin. Til meget svære og resistente udbrud af akne, kan anbefales en behandling med Isotretinoin (Accutane). I alle tilfælde understreger dermatologer behovet for regelmæssig opfølgning og overholdelse, hvilket vil sige, at man skal gennemføre behandlingen for at opnå et succesfuldt resultat.

 

Findes der kliniske behandlinger til teenagere med akne?

Der er dermatologer, som udfører behandling af akne hos teenagere i deres klinik. Akne kan være det, der kaldes retentionel, hvor porerne i hudens talgkirtler er blokeret af masser af komedoner (sorte hudorme) og mikrocyster. Derfor har huden brug for en dermatologisk rensning. Der udføres en smertefri og mindre form for ekstraktionsprocedure på overfladen af huden for at dræne hudorme og mikrocyster. Dette forbedrer behandlingens effektivitet.

GODE HUDPLEJEVANER TIL UREN HUD MED TENDENS TIL AKNE

Som nævnt kan den rigtige hudpleje i de fleste tilfælde være løsningen til uren hud og hud med tendens til akne. Og hvis du bruger makeup, skal du sørge for at fjerne det grundigt, når dagen er omme. En gestus, som din hud vil takke dig for.

Spørg dit apotek for at finde produkter, der er udviklet og velegnet til fedtet og uren hud hos teenagere.

Find den hudplejerutine, der passer bedst til din hud og dit behov. Husk at følge anvisningerne og forhør dig om gode hudplejevaner.

 

VORES HØJE STANDARDER
VED PRODUKTUDVIKLING

laroche posay tolerance forpligtelse produktallergitestet model tæt på

UDVIKLET MED FOKUS
PÅ TOLERANCE

Se mere
Vores produkter er udviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud.
Dokumenteret effektivitet og tolerance.
laroche posay tolerance forpligtelse formel beskyttelse produkt hoved

BESKYTTENDE EMBALLAGE
TOLERANCE OG EFFEKTIVITET

Se mere
Vi bruger beskyttende emballage og kun de mest nødvendige konserveringsmidler for en høj tolerance og effektivitet over tid.
laroche posay tolerance forpligtelse essentiel aktiv dosis produkthoved

KUN DET ESSENTIELLE,
I KORREKT AKTIV DOSERING

Se mere
Vores produkter er udviklet i samarbejde med dermatologer, og indeholder kun de nødvendige ingredienser i den rigtige aktive dosis.
laroche posay tolerance forpligtelse sensitiv hud model baby

TILPASSET HUDPLEJE
TIL DE FLESTE BEHOV

Se mere
Vi har produkter tilpasset til de fleste behov: sensitiv hud, fedtet og uren hud, tør hud, svækket hud, hud med tendens til rødme, og mange andre behov.